Okuma Süresi: 4 dakika
Google TV Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google TV son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz teknolojilerden biridir. Her geçen gün gelişen teknolojiyle beraber, hayatımıza giren yeni kavramlardan biri olan Google Televizyon, Google tarafından geliştirilen android tabanlı bir işletim sistemidir.

İnternet ve bilgisayar her şeyi kökten değiştiriyor; televizyon izleme alışkanlıklarımızı bile. YouTube, Netflix, Disney Plus gibi daha pek çok online platform sayesinde daha önce ulaşamadığımız miktarda içeriğe erişim imkanına sahibiz. Dahası Google’ın kullanıcısına sunduğu gelişmiş arama hizmeti sayesinde kolay bir şekilde videolara, müziklere, kliplere ve her türlü multimedya içeriğine rahatlıkla ulaşabilme imkanına sahibiz.

Google TV Nedir?

Öncelikle ifade edecek olursak; Google Android TV kendine özgü arayüze sahip bir işletim sistemidir. Android işletim sistemi üzerine inşa edilmiştir. Haliyle her Android TV temelde Google TV‘ye yükseltilebilir. Tabi bu yükseltme işleminin yapılabilmesi, üreticinin Google ile anlaşmasıyla gerçekleşir. Buradan da gördüğümüz üzere Android TV bir çekirdek sürüm gibidir. Nasıl ki telefonlarda saf Android sürümü kullanmak mümkünken, firmalar Samsung One UI gibi arayüzler geliştirip kullanıcılarının deneyimlerini bir üst seviyeye taşımak istiyorsa, aynı şekilde Google da Android TV arayüzünün ötesinde kişiselleştirilmiş ve kolay erişimi mümkün kılan bir deneyim sunmayı hedef ediniyor.

Ayrıca televizyon kullanıcıları Android TV‘den aşina oldukları uygulamaları da bu arayüzde rahatlıkla bulabileceklerdir. Fakat Google, akış arayüzleri ve keşfet sekmesi ile daha da bütünleşik bir deneyim sunduğunu vurgulamak istiyor.

Google, kullanıcılarına Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, YouTube, Apple TV, HBO Max ve daha fazlası ile en sevilen içeriklere erişme imkanı sunar.

Google Televizyon Nasıl Kullanılır?

Google TV ile içerik izlemenin en iyi yollarından biri, koltuğunuzdan dev bir 4K Ultra TVde ve büyük bir kase atıştırmalıkla keyifle izlemektir. Aynı zamanda, hareket halindeyken Android, iOS telefonunuzla veya tabletinize içerik izlemek istiyorsanız, Google Android uygulamasını rahatlıkla indirerek keyifli bir seyir deneyimini yaşayabilirsiniz.

O halde gelin Google Android uygulamasını kullanarak içeriği nasıl görüntüleyeceğinize ve yöneteceğinize göz atalım.

İlk olarak, Play Store’da Google televizyonun uygulamasını bulun. Uygulamayı cihazınıza yükledikten sonra uygulamayı açın ve aşağıda belirtilen adımları sırasıyla uygulayın.

  • İlk karşınıza çıkacak olan ekran, akış hizmetlerini Google hesabınıza bağlamanızı ister. TV’ye eklemek istediğiniz tüm akış hizmetlerini seçin ve içeriği görüntüleyebileceğiniz ekrana ilerlemek için bitti tuşuna dokunarak ilerleyin. Akış hizmetinde oturum açıp açmadığınızın kontrolünü sağlayarak, hizmeti hesabınıza eklemek için oturum açmanız gerekebilir.
  • Seçilen hizmeti Google hesabınıza hiç bağlamadıysanız veya hesabınıza ekleme işlemini gerçekleştirmediyseniz, sistem bir sonraki aşamada bağlantı sekmesine dokunarak sizi giriş bilgilerinizi isteyen bir sayfaya yönlendirir.
  • Eklemek istediğiniz hizmetler için kimlik bilgilerinizi oturum açma sayfasında girin ve bağlantı onay sayfasına gitmek için oturum aç butonuna tıklayın.
  • Bağlantı onayı sayfasına geldiğinizde, hizmeti Google hesabınıza bağlamak için onayla butonuna dokunun.
  • Son aşamada tüm akış hizmetlerini ekledikten sonra, içeriği görüntülemeye başlamak için bitti sekmesine dokunun.

Son olarak artık akış hizmetlerinizi Google TV uygulamanıza ve hesabınıza bağladığınıza göre, TV ana sayfanızda bu hizmetlerdeki içeriğe göz atabilir ve bunları görüntüleyebilirsiniz.

Google TV Nasıl Çalışır?

Google TV, farklı televizyon programları ve filmleri kullanıcılar için kişiselleştirilmiş tek bir menüde gruplandırma ve listeleme özelliğine sahiptir. Temelde farklı uygulama paketleri üzerinden izlenebilen her şeyi birleştirir ve aradığınız benzer içeriklere sizleri rahatlıkla yönlendirir. O halde gelin; Android Smart TV denince akla ilk gelen bu uygulamanın nasıl çalıştığını hep birlikte inceleyelim;

  • Google Televizyon içeren bir Google Chromecast geleneksel bir medya izleme arayüzü olarak tanımlanır.
  • Chromecast, Google Cast teknolojisini kullanarak mobil cihazları veya bilgisayarları uzaktan kumanda gibi kullanma özelliğine sahiptir.
  • Google TV ayrıca, tam donanımlı bir Google Asistan menüsüne sahip olan tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışır. Bu durumda hoparlörü kontrol ederek Google Android Smart TV’yi, komutlar vererek sistematik bir şekilde yönetebileceğiniz anlamına geliyor. Aynı şekilde sesli komutlarla listelerdeki oynatma tercihlerini, açma kapamayı ve farklı uygulamalara geçişi de kumanda olmaksızın kontrol etme sürecini mümkün kılar.

Google modeli ara yüzüne dair daha pek çok bilgiye ve birbirinden farklı TV çeşitlerine incelemek için Axen sayfasına göz atmayı unutmayın.

Yorumunuzu Yazın

Başa Dön