Fesleğenli Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası
KAÇ KİŞİLİK
3-4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 Dakika
Fesleğenli Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Malzemeleri
Malzemeler
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 litre et veya tavuk suyu (veya sade su)
  • 200 gr. labne peyniri
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Deniz tuzu
Üzeri için
  • 1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1-2 dal fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası:

SUNNY Melodi El Blenderı ile kolayca yapabileceğiniz pratik ve tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz var.

Keşfet >
Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  2. Küp şeklinde kesilmiş bal kabağını ilave edin. Birkaç dakika kavurun.
  3. Daha sonra havuç ile patatesi de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içine ekleyin.
  4. Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocaktan almaya yakın rendelenmiş muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyin.
  6. Birkaç taşım daha kaynatın. En son ayrı bir yerde çırpmış olduğunuz krem peyniri ekleyin.

Çorbayı pürüzsüz hale getirmek için;

SUNNY Melodi El Blenderı

Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.

  1. Üzeri için zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstık, çok ince kıyılmış sarımsakları ve çok ince kıyılmış fesleğenleri kavurun.
  2. Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine dolmalık fıstıklı, fesleğenli ve sarımsaklı yağı gezdirip sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun…

Yorumunuzu Yazın
Başa Dön