Okuma Süresi: 4 dakika
Hazırlanışı
  • Sebzeleri hazırlayın. Domatesi, salatalığı, yeşil ve kırmızı biberi, ve soğanı güzelce yıkayıp dilimleyin.
  • Tavada zeytinyağını ısıtın. Dilimlenmiş sebzeleri tavada hafifçe soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek sebzelerin lezzetini arttırabilirsiniz. Ancak, sağlıklı bir seçenek için tuz kullanımını mümkün olduğunca azaltmaya çalışın.
  • Ekmek dilimlerinin her iki yüzüne de hafifçe zeytinyağı sürün. Eğer ızgaranız veya tost makineniz varsa, ekmek dilimlerini ızgara veya tost makinesinde hafifçe kızartın.

Ekmek dilimlerini tezgaha veya bir tabağa alın ve üzerine sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin.

Hazırlanışı
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir serpiştirin. Peynirin üzerini kapatmak için bir başka ekmek dilimiyle kapatın.
  • Tost makinesinde veya ızgarada, tost dilimlerinin üstü güzelce kızarana kadar pişirin. Eğer ızgaranızda peynir eritme özelliği yoksa, tostunuzu iki tarafını da eşit şekilde çevirerek pişirebilirsiniz.
  • Pişen sebzeli tostları sıcak sıcak servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında bir bardak taze meyve suyu veya çayla tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu sebzeli tost tarifi hem sağlıklı hem de doyurucu bir kahvaltı seçeneğidir. Sebzelerin çeşitliliği sayesinde vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, güne enerji dolu bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yorumunuzu Yazın

Başa Dön