
Adından da söylendiği gibi hüzünlü kasıma eşlik edecek kahve çeşitleri ile sonbahara farklı bir bakış!
Sonbaharın ortasına geldik. Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Yazın güneşli günlerini bulutlu ve rüzgârlı havalar alırken, Kasım’ın melankolisi de pek çoğumuzu sardı. Mevsim tam da sıcacık kahveni eline alıp, camdan dışarısını izlerken sonbahar renklerine dalıp gitmelik.
En güzel sonbahar manzaralarına eşlik edecek bu harika kahve tariflerini mutlaka denemelisiniz.
Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan Dalgona kahvenin en lezzetli katmanı, granül kahve ve şekerin uzun süre çırpılması sonucu elde ediliyor. Bu katmanı elde etmek için;
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı sıcak su (ya da süt)
SUNNY Melodi El Blenderı ile kolayca yapabileceğiniz pratik ve tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz var.

2 tatlı kaşığı granül kahve, toz şeker ve suyu derin bir kabın içine alın. Derin bir kavanoz ve el blenderi kullanabileceğiniz gibi, sıçramasını engellemek için blender seti de tercih edebilirsiniz. Malzemelerin katı bir krema haline gelmesi için bir süre çırpın. Rengi açık kahveden beyaza dönmeye başladığında kahve kremamız hazır demektir.
Kıvam alma süresi kullandığınız ürüne göre değişiklik gösterecektir. Mikser vs. kullanıyorsanız 2-3 dakika içinde istenen kıvama gelecektir. Elde çırpacaksanız yaklaşık 10-15 dakika sabretmeniz gerekecek.
Bu krema ile sıcak ya da soğuk çeşit çeşit kahve hazırlayabilirsiniz.
Sıcak kahve için; 1 fincan sıcak sütün üzerine kahve kremasını ekleyerek üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Soğuk kahve için ise; 1 fincan soğuk süte buz parçaları ekleyerek aynı lezzete yazın da varabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- ½ çay kaşığı toz karanfil
- ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- ½ çay kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı haşlanmış bal kabağı püresi
- ½ çay kaşığı pumpkin (balkabağı baharatı)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı vanilya özütü
- 2 su bardağı süt
- 2 shot espresso
- 1yemek kaşığı krema
- ¼ çay kaşığı balkabağı baharatı

- Balkabağını haşlayın ve püre haline getiri.
- Balkabağı püresi ve tüm baharatları bir sos tavasına alıp, 2 dakika pişirin.
- Ardından toz şekeri ekleyin ve şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ayrı bir yerde vanilya özütü ve sütü birlikte ısıtın.
- Isıttığınız vanilyalı süt ve bal kabağı karışımını blendardan geçirin.
- Espresso ya da herhangi koyu kıvamlı bir kahveye hazırladığınız karışımı ekleyin.
- Karışımı bardaklara aldıktan sonra üzerine bir kaşık krema ve bir miktar daha balkabağı baharatı ekleyerek servis yapın.
- 2 su bardağı süt
- 3 çay kaşığı Türk kahvesi
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı kremşanti
- Tarçın
- Çikolata rendesi

- Süt, şeker ve kahveyi cezvede kaynatın.
- Kaynayan kahveyi ocaktan alınarak fincanlara paylaştırın.
- Ayrı bir kapta hazırladığınız kremşantiyi fincanlara paylaştırın.
- Üzerini tarçın veya rende çikolata ile süslenip servis edebilirsiniz.